Sinterklaas
Door: Sannestiekema
Blijf op de hoogte en volg Sanne
04 December 2011 | Verenigd Koninkrijk, Virginia Water
Deze vrijdag na een lange tijd weer opstap geweest.
Afgesproken om met Noortje en Margot( een Australisch meisje) opstap te gaan in Ascot. Een plaatselijke club wat erg gezellig is.
Ik moest vrijdag avond nog wel oppassen, dus zou ik met de taxi er heen gaan en dan elkaar treffen in de pub.
Om 11 uur kwamen mijn hostparents weer thuis. Michelle heeft mij toe met de auto naar Ascot gebracht( heel lief en ook handig want het regende erg hard).
Eenmaal daar aangekomen, stonden Noortje en Margot al op mij te wachten.
Eerst even een drankje doen en daarna door naar Club 1.
In de pub kwamen we contact met wat Engelse jongens. Zagen er voor Engelse begrippen goed uit.
Niet roodharige, dik etc...
Ze komen uit Manchester City gingen hier helemaal opstap omdat ze de volgende dag in Oxford voor werk iets moesten doen.
Zo waren ze dichterbij de plaats van bestemming.
De drie Nederlandse jongens kwamen even later ook langs in de pub! Weer erg gezellig.
Nu was de groep compleet, dus door richting Club 1.
We stonden op de gasten lijst (zodat je korting kreeg bij binnenkomst) helaas waren we een half uur te laat. Toen de volle pond betaald.
Het was er bom en bomvol! Bleek dat er een live optreden was van een beroemde engelse rapper!
Zoals altijd lopen meisjes er bij alsof het zomer is.
Erg korte jurkjes en veelste hoge pumps.
De een na de ander valt dan ook wanneer ze moeten lopen of dansen, erg genant.
Wat hebben we daar om moeten lachen.
Nadat de club om 4 uur sloot gingen wij nog door voor de afterparty!
Eenmaal bij Noortje thuis aangekomen 2 uurtjes slaap gehad en toen alweer wakker.
Sinterklaas was ons niet vergeten, kreeg een lekkere chocolade letter in mijn schoen.
Na een lekker luie middag richting huis gegaan omdat we vanavond hier Sinterklaas vieren.
Thuis waren de jongste kinderen niet te houden. Erg zenuwachtig en benieuwd wanneer de goed heilig man zou komen.
We deden de openhaard aan, meteen zeiden Guusje ( 5 jaar) en Taco (8 jaar) nee niet doen straks verbrandt Zwarte piet nog! haha.
Michelle heel snel naar de voordeur kloppen en aanbellen en een zak met cadeautjes voor de deur neerleggen.
De kinderen rende naar de voordeur en helemaal verbaast dat Sinterklaas het huis gevonden had.
Iedereen kreeg een gedicht van Sinterklaas. Zo ook ik:
Lieve Sanne,
Sint heeft vernomen
Dat ook jij helemaal naar Engeland bent gekomen. Piet was voor jou al langsgeweest in Friesland,
Maar daar werd al snel duidelijk dat je vertrokken was naar een ander land.
Heel goed dat je gekozen hebt voor het Britse eiland, De mensen drinken daar thee en zijn nog eens galant.
Je kamer bevindt zich op het Sjieke Aspen Court, Nu wordt daar de rust met je gelach verstoord.
Piet heeft je menig spelletjes zien doen en zelf meezingen met de kids voor hun schoen.
Zo te zien zijn de Moolenburghjes heel blij met jou en is de juf op haar beste leerling zo trots als een pauw.
Wie had dat gedacht, tegenwoordig lees je boek na boek en dat met een appel erbij in plaats van een koek.
En dan nog 2 keer per dag werken aan je lijf, niets voor Sint, die is veel te stijf.
Gelukkig met computer en skype veel contact met thuis, en kan je je favoriete serie volgen op de buis.
Sint heeft gehoord dat jij loopt op hippe regenboots, Wellicht voor Sint te paar ook niets dan goeds.
Maar om koude voeten te vookomen,
Heeft Sint een pakje van je dromen.
Maak maar open, ze zijn voor jou,
En laat nu maar komen, die KOU!!
Veel liefs Sint en Piet.
Na de eerste 4 regels hield ik het zoals verwacht niet meer droog. Michelle vroeg of zij het voor moest lezen, maar ook zij hield het niet droog! Uiteindelijk heeft Marinus het gedicht voorgelezen! haha bedankt Marinus!
Heb heel mooie en warme HUNTER sokken, boek en chocolade letter gekregen van Sinterklaas En natuurlijk dit prachtige gedicht!
Hoewel we thuis allang Sinterklaas niet meer vieren op de manier zoals het hier gevierd werd, toch wel heel bijzonder om er deel van uit te maken.
Toen alle cadeautjes uitgepakt waren gingen we met z'n alle kaasfonduen.
Praten over pakjes avond en genieten van het lekkere eten.
De kinderen waren erg moe en zijn toen op bed gegaan. Marinus, Michelle en ik hebben toen de film Sarah's key gekeken.
Wat een mooie maar vooral zielige film.
Kijk met een heel goed gevoel terug op dit weekend. Voor iedereen die het nog moet vieren fijne Sinterklaas avond!
Ps. Bedankt iedereen voor de leuke reacties onder iedere reisverslag, de facebook berichten, kaartjes, mailtjes en smsjes ERG leuk!
Wordt erg gewaardeerd.
xxx
04 December 2011 - 19:59
Rene:
Heel vet Sanne!
ziet er allemaal goed uit zo te lezen! -
04 December 2011 - 22:05
Eelco:
vrouwen kleden zich veel te schaars niet sanne die doet niet zoiets raars de sint heeft haar zelfs in engeland gevonden hiervan werd ze wel heel opgewonden maar zet de cadeau's aan de kant en kom gauw terug naar nederland -
04 December 2011 - 22:07
Helma:
Wat weer een leuk verslag en zo fijn om te lezen dat de Moolenburghjes zo lief voor je zijn! Het zal je verbazen, maar ook wij hebben Sinterklaas gevierd. We waren uitgenodigd bij de Schievinks. Helaas moest papa werken, maar desondanks was het superleuk. Het heeft wel iets bijzonders met een klein kindje erbij :-). liefs mama
04 December 2011 - 23:13
Evelien:
Klinkt super leuk! :) -
05 December 2011 - 07:10
Misha:
hee hee
Wat weer een spannend verhaal:P
Mooi dat je het daar erg naar de zin hebt. Erg leuk!!
xxx -
05 December 2011 - 07:13
Sanne:
Klinkt gezellig san! Leuk dat je ook echt deel uit maakt van het gezin! Ik verwacht die ouwe vanavond bij ons haha. Liefs! -
05 December 2011 - 18:38
Steff:
Ohhh Sannii.
Maar ik denk dat ik me wel kan vermaken met die engelse meiden daar?! Als ik dat zo hoor haha.
En de sint kan jou wel vinden in Spanj. Maar hij kan mij nog niet eens vinden hier in Nederland! Zal ik wel weer iets niet goed gedaan hebben haha.
Maar nog veel plezier daaar! -
06 December 2011 - 16:28
Ineke:
Hey lieverd,
Verheug me al op je volgend verhaal.
Dikke kus van ons
12 December 2011 - 17:23
Mascha:
Echt leuk om te horen dat het zo goed gaat daar. We prikken snel een datum dat ik een keertje langs kom.. Nog andere halve week en dan heb ik me diploma dus dan tijd zat haha.. spreek je snel Sann! xx